De ce este UTILA rubrica de FAQ?

faq-cover-blog

De curand am pus pe site o pagina de intrebari si raspunsuri (FAQ – frequent asked questions).  Multa lume s-ar intreba de ce sa-si piarda timpul cu asa ceva, ce nevoie are cineva care face fotografie profesionala sau film de o pagina de genul asta?! Aceeasi parere am avut-o si eu mult timp, insa depinde de scopul site-ului, ce faci cu el.

Daca este doar un blog personal, poti adauga acolo cateva motive pentru care ar trebui sa te urmareasca cineva care nu are timp sa umble prin tot site-ul sa vada daca sunt sau nu utile informatiile pe care le dai.

Rubrica intrebari si raspunsuri in siteDaca esti un prestator de servicii, acolo poti pune unele descrieri si caracteristici astfel incat persoana care te-a gasit online sa fie lamurit daca a nimerit bine. Poate este exact ce cauta si nu mai pierde timpul in alte locuri. Pe internet atentia fluctueaza foarte rapid si o pagina de gen iti aduce un beneficiu. In cazul meu, daca cineva doreste un fotograf profesionist, daca are nevoie de o reclama, promo etc., este foarte usor sa se lamureasca ce si cum fac si care e procedura pentru a contracta serviciile dorite.

Si mai este un lucru interesant, pentru cunoscatori. Daca lumea intra si iese repede din site, nu convingi vizitatorul sa ramana, bounce-rate-ul tau este mare, iar motoarele de cautare te “penalizeaza”. Adica in clasament vei ajunge pe pagini inferioare, unde de obicei nu te mai cauta nimeni. Nu numai traficul pe site conteaza, ci si cat timp raman vizitatorii pe domeniul tau.

Daca vinzi un produs, pagina de FAQ este cam obligatorie din toate motivele. Omul trebuie sa stie care e procedura de cumparare, ce garantii oferi (daca nu ai o pagina dedicata) si alte detalii privind functionalitatile site-ului, detalii despre producatori, materiale etc. Plus alte nelamuriri pe care le poti culege de la vizitatori din zona de comentarii, blog, chestionare. Astfel, poti inlatura obiectiile, poti convinge, poti lamuri vizitatorul/cumparatorul mult mai usor.

Vreau sa stiu despre tine, ce alte motive ai avea sa-ti organizezi o pagina de intrebari si raspunsuri in site. Lasa un comentariu si, daca ti se pare util, trimite articolul celor care au nevoie de el. Tu ce intrebare ai pentru mine?

Leave A Comment